Despre Ioana Arsenie

Ioana Arsenie, Fondator

Ioana Arsenie – strateg financiar, CFO si membru in board. 

Misiunea mea este sa sustin si sa facilitez performanta organizatiilor printr-o structura financiara sanatoasa si clara.

Cred cu putere ca profesionistii din domeniul financiar pot sa determine schimbarea pe care si-o doresc in organizatii si sa isi (re)castige locul binemeritat la masa strategica.

Sunt om de cifre, matematician si economist. Sunt expert contabil din 2004 si detin calificarea ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) din anul 2009.

Din anul 2000 am acumulat experienta in domeniul consultantei financiare, fiscale si de management. Aproape zece ani am fost director financiar si manager responsabil de operational si strategie in cadrul unei companii multinationale, prezente pe piata din Romania.
Am lucrat in Romania, dar am coordonat financiar si strategic mai multe proiecte in tari din regiunea noastra, precum Turcia, Grecia, Republica Moldova si Ucraina.

Din 2015 conduc firma de consultanta sub brandul Trusted Advisor Sustinem clientii nostri, antreprenori in principal, cu servicii integrate – contabilitate – taxe – payroll – strategie financiara si mentorat.

In 2015 am decis sa îmi dedic expertiza si sa contribui la performanta afacerilor romanesti, care au mare nevoie de structura, procese si instrumente pentru control, delegare, optimizare.

Interventia mea in companiile antreprenoriale, prin proiecte de strategie financiara, are 3 componente:

  1. Dezvoltarea antreprenorului din punct de vedere structura strategica si competente financiare absolut necesare.
  2. Analiza afacerii, a pietei si top competitori, din punct de vedere financiar, urmata de etapa de structurare a strategiei financiare (buget, tablou de bord, simulator de business)
  3. Implementare: (semi)-automatizare raportare, procedura de raportare, training pentru echipa interna sau continuarea suportului extern pentru antreprenor si companie, prin intervenții lunare sau mai frecvente.

In vara anului 2020, am lansat o aplicatia Trusted App care digitalizeaza raportarea financiara si bugetarea IMM-urilor romanesti care inregistreaza o cifra de afaceri de pana la 1 milion de EURO. Investitia initiala este in valoare de 10.000 de euro.

Sunt implicata in proiecte de consultanta pentru optimizarea departamentelor financiare, structurarea proceselor si implementarea de ERP, recrutare, training. Membru in boardul unor IMM-uri sau colaborari constante in calitate de Director Financiar extern.

Sunt autoarea a numeroase studii, analize si opinii dedicate in principal IMM-urilor.

„Adevarul este ca expertiza este ca dragostea, nu doar nelimitata, dar se distruge daca nu este data mai departe. Dragostea pentru un copil nu se imparte la doi la nasterea celui de-al doilea copil. Expertiza nu trebuie sa fie confundata cu ce se gaseste in bazele de date sau cursuri. Un strateg de succes aduce capacitatea umana de a redefini problemele si creativitatea. Acestea sunt nelimitate si cresc cu ore si ani de practica.”
 

– Ioana Arsenie, Strateg Financiar si Fondator al Programului De la Contabil la CFO

Hai Să Vorbim Despre Tine!

Vrei sa te ajutam sa descoperi cea mai buna versiune a ta?

Programeaza o sesiune gratuita ca sa ne cunoastem si sa descoperi cum functioneaza procesul de transformare.